Nieuws

DocuScience: ontdek de campus via documentaires

Gepubliceerd op
28 mei 2023

Begin mei is een nieuw programma van start gegaan in Omnia: DocuScience. Hier delen medewerkers van Wageningen Campus inzichten in al het werk dat op de campus gebeurt. We zullen nieuwe perspectieven verkennen aan de hand van interessante documentaires die aanzetten tot een gesprek.

De eerste twee edities waren een succes, met een groot aantal bezoekers en interessante gesprekken. Heb je het gemist? Geen zorgen, er staan nog vier edities op de planning:

6 juni: Holy Shit

Deze avond wordt het potentieel van menselijke poep en plas onderzocht. Een van de grootste reststromen in onze huidige kringloop, maar nog een van de minst besproken onderwerpen. Kunnen we deze waardevolle vezels weer terugbrengen naar de akker? Deze documentaire geeft genoeg ‘poop for thought’. Na de documentaire zal er een informatieve talkshow plaatsvinden met een panel van experts op dit onderwerp. Goed om te weten: deze documentaire en het programma zijn Nederlands gesproken.

13 juni: The Secret Life of Buildings – work

Deze avond wordt gepresenteerd door Erik van Eck, de architect van het Omnia-gebouw. Wist je dat we gemiddeld 85% van onze tijd binnen doorbrengen? Daarom is het logisch dat gebouwen invloed hebben op ons gedrag. Deze avond gaat over de 'sociale impact' van architectuur op de gezondheid en het welzijn van haar gebruikers.Goed om te weten: deze documentaire is Engelstalig maar de rest van het programma is Nederlands gesproken.

27 juni: Once upon a time in our soils

Houdt u van mysteries? Dan bent u vast geïnteresseerd in deze editie van DocuScience, waarin de bodem centraal staat: we weten er nog steeds niet veel van, maar we begrijpen wel dat we hem moeten beschermen. Deze avond volgen we de reis van een groep Waalse boeren die hun praktijken veranderden om de bodem op hun land te behouden en de gezondheid van hun akkers op te bouwen. Goed om te weten: deze documentaire is Frans gesproken met Engelse ondertiteling. De rest van het programma is Engelstalig.

4 juli: Voedselverspilling

In de laatste DocuScience voor de zomer komen de winnaars van de WUR Impact Award 2022 aan bod: Samen Tegen Voedselverspilling. Meer details van deze avond worden binnenkort bekend gemaakt.

Details

De documentaires worden vertoond in Omnia en zijn gratis te bezoeken. Het programma start om 19:00u, de zaal (auditorium) is open vanaf 18:30u. Registreren is niet nodig, maar zorg dat je op tijd bent want vol=vol. Na het programma ben je van harte welkom om na te praten aan de bar in Faculty Club Novum.

Vooraf een hapje eten in restaurant Novum?

Speciaal voor DocuScience biedt restaurant Novum, in Omnia, een DocuDinner aan. Het DocuDinner start om 17:30u. Voor 18,25 euro wordt je voorzien van een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht, een nagerecht en een drankje. Reserveren is vereist en kan via welkom@restaurantnovum.nl. Graag DocuScience vermelden in de e-mail. Voor dinergasten wordt een stoel gereserveerd in de zaal, dus heb je gegarandeerd plek bij de documentaire.

Meer informatie

Houdt de Wageningen Campus site en www.wur.eu/omnia in de gaten om op de hoogte te blijven.