Faciliteiten

Wageningen Campus biedt faciliteiten om te studeren, te werken, te experimenteren en onderzoek te doen, maar vooral ook om elkaar te ontmoeten en samen te werken om tot innovatieve oplossingen te komen. Denk aan werkplekken, de bibliotheek en andere algemene faciliteiten, maar ook aan moderne onderzoeksapparatuur die door alle onderzoekers op de campus kan worden gebruikt en vergader- en ontmoetingscentra.

Wageningen Campus biedt verschillende faciliteiten, waaronder werkplekken, een bibliotheek, winkels en een sportcentrum. Er is zelfs een route uitgestippeld langs de kunstwerken op de campus. Daarnaast zijn er verschillende restaurants die voor iedereen toegankelijk zijn, bijvoorbeeld in de universiteitsgebouwen van Wageningen University & Research. Zo vindt u The Spot in Orion, een Grand Café in Forum, een koffiehoek in Leeuwenborch, Restaurant Impulse in Impulse en restaurant Faculty Club in Omnia. Ook Campus Plaza biedt verschillende eetgelegenheden en terrassen en ook het restaurant in het gebouw van Unilever is voor iedereen toegankelijk. Op het Business & Science Park Wageningen is Meet & Eat dé plek voor een hapje en een drankje.

Op de campus vindt u ook het Expat Center Food Valley dat internationale medewerkers helpt met formaliteiten rond hun immigratie naar Nederland. Het Expat Center biedt immigranten de benodigde ondersteuning en advies om hun verhuizing naar Nederland zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. In het Expat Centers bevinden zich bovendien loketten van de IND en de gemeente Wageningen.

Afbeelding WCFV.jpg

Expat Center Food Valley

Kinderopvang Prins Vleermuis

Language Center

Restaurants

Sports Centre De Bongerd

Vaccinatiecentrum Wageningen

WUR Library

Office use 150 DPI-nikon 024.jpg

Openbare werkplekken

In veel gebouwen op de campus zijn werkplekken gecreëerd waar bezoekers rustig kunnen werken.

De meeste werkplekken zijn te vinden in Impulse en in de onderwijsgebouwen Orion, Forum, Aurora en Leeuwenborch. Maar ook in andere gebouwen zijn werkplekken gecreëerd. Bij de receptie kunt u wachtwoord van het WiFi-netwerk opvragen. U hoeft zich hiervoor niet te registreren.

Onderzoeksfaciliteiten

Shared Research Facilities biedt onderzoekers de mogelijkheid om geavanceerde onderzoeksapparatuur van Wageningen University & Research en andere R&D-centra op Wageningen Campus te gebruiken. Alle onderzoekers mogen de beschikbare apparatuur gebruiken, ongeacht of ze verbonden zijn aan een universiteit, een onderzoeksinstituut of bedrijf. Het faciliteitenaanbod varieert van geavanceerde onderzoeksfaciliteiten op laboratoriumschaal tot moderne faciliteiten voor experimenten op het gebied van bioraffinage en voedselconversie, klimaatruimten, kassen, aquatische onderzoeksfaciliteiten en proefvelden voor gewasonderzoek bij bijvoorbeeld Unifarm, Phenomea, AlgaePARC en het Wageningen Data Competence Center.

Bekijk alle faciliteiten op Wageningen Campus.

Shared Research Facilities

Fablab

Technical Development Studio

The Field

UNLOCK

Ontmoetingsplekken

Wageningen Campus biedt faciliteiten voor kleinschalige bijeenkomsten, grote evenementen en alles daartussenin. Zo kunt u bij Dialogue Centre Omnia en debat- en ontmoetingscentrum Impulse terecht voor een kop koffie, maar worden er ook concerten, workshops en symposia georganiseerd. Op het Business & Science Park Wageningen is Meet & Eat dé plek voor een ontmoeting met een hapje en een drankje.

Omnia

Impulse

Meet & Eat BSPW