Wageningen Campus

De campus van Wageningen bevindt zich midden in de regio Foodvalley en bestaat uit twee locaties. Wageningen Campus, waar Wageningen University & Research gevestigd is met haar karakteristieke monolithische gebouwen en onderzoekscentra, ligt aan de 'Business Strip'. Op korte afstand daarvan bevindt zich de tweede locatie, het Business & Science Park Wageningen (BSPW), dat ook de naam Wageningen Campus gebruikt.

Beide locaties zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto (er is voldoende parkeergelegenheid). Deze twee locaties vormen het innovatieve ecosysteem van Wageningen Campus: een plek om kennis te delen en samen te werken aan oplossingen voor de problemen van vandaag en van de toekomst.

Campus meeting and interaction.jpg
[ 'CAMP: column image' Image List ]
[ H2 Heading ]
[ Paragraph ]
[ 'CAMP: Button' Link ]

Ontmoetingsplekken

Wageningen Campus is bovenal een inspirerende ontmoetingsplek voor verbinding en samenwerking. Op de campus bevinden zich verschillende faciliteiten voor het organiseren van bijvoorbeeld wetenschappelijke congressen, lezingen, zakelijke bijeenkomsten of debatten, maar u kunt er ook sporten, een kop koffie drinken of een lunchconcert bezoeken. Neem bijvoorbeeld ontmoetingscentrum Impulse en Dialogue Centre Omnia, die ruimte bieden aan evenementen over interessante mondiale vraagstukken, variërend van grootschalige symposia tot kleinschalige workshops.
Explore the Campus-2.png

Ontdek Wageningen Campus

Omdat we ervan overtuigd zijn dat kennis delen net zo belangrijk is als kennis ontwikkelen, brengt Wageningen Campus onderzoek, onderwijs en ondernemerschap samen op één plek. De opvallende gebouwen op Wageningen Campus en het nabijgelegen Business & Science Park Wageningen huisvesten talloze faciliteiten. De duurzame oplossingen die hier worden ontwikkeld, worden bovendien op de campus in de praktijk gebracht, waardoor Wageningen Campus een van de meest duurzame kenniscampussen ter wereld is.
Campus - a green oasis.jpg

Een groene oase

Het centrale terrein van Wageningen Campus is een grote, groene oase waar mensen elkaar kunnen ontmoeten of kunnen ontspannen. Breng zeker een bezoek aan de natuurtuin achter gebouw Lumen. Deze tuin werd in 1998 aangelegd met grondsoorten die karakteristiek zijn voor de omgeving van Wageningen. In de bloemrijke graslanden van Wageningen Campus groeien honderden plantensoorten, waaronder ook bijzondere soorten zoals orchideeën. De groene omgeving biedt een goede habitat voor talloze vogels, waaronder spechten en ijsvogels. In de natuurtuin is bovendien een speciale schuilplaats voor vleermuizen. Lees de Green Vision for Wageningen Campus voor meer informatie.