Wageningen Dialogue

DocuScience: Once upon a time in our soils

Houd je van mysteries? Dan ben je vast geïnteresseerd in de bodem, de ondergrondse levende matrix. We weten er nog niet veel over, maar hebben inmiddels wel begrepen dat we het moeten beschermen. Maar hoe? Hoe beschermen we iets dat we nog steeds onderzoeken en ontdekken? In de documentaire "Il était une fois dans nos sols" (Once upon a time in our soils) wordt het traject van een groep Waalse boeren uitgelicht, waarin zij hun werkwijzen hebben veranderd om de bodem op hun land te behouden en de bodemgezondheid in hun velden op te bouwen.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

di 27 juni 2023

Duur Inloop om 18.30
Locatie Omnia, gebouwnummer 105
Hoge Steeg 2
6708 PH Wageningen
+31 (0)317 - 484 500

In deze documentaire zal Greenotec, gespecialiseerd in natuurbehoud en voorlichting, samen met de boeren in hun netwerk, bespreken welk pad zij hebben genomen om de bodemvruchtbaarheid te behouden en te verbeteren. Na de documentaire volgt er een Q&A met Laurent Serteyn van Greenotec, waarin hij de documentaire zal bespreken en vragen over bodembehoud zal beantwoorden.

Deze documentaire is Frans gesproken, met Engelse ondertiteling. De introductie en Q&A zijn Engelstalig.

Details

De documentaire wordt vertoond in Omnia en is gratis te bezoeken. Het programma start om 19:00u, de zaal (auditorium) is open vanaf 18:30u. Registreren is niet nodig, maar zorg dat je op tijd bent want vol=vol. Na het programma ben je van harte welkom om na te praten aan de bar in Faculty Club Novum.

Vooraf een hapje eten in restaurant Novum?

Speciaal voor DocuScience biedt restaurant Novum, in Omnia, een DocuDinner aan. Het DocuDinner start om 17:30u. Voor 18,25 euro wordt je voorzien van een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht, een nagerecht en een drankje. Reserveren is vereist en kan via welkom@restaurantnovum.nl. Graag DocuScience vermelden in de e-mail. Voor dinergasten wordt een stoel gereserveerd in de zaal, dus heb je gegarandeerd plek bij de documentaire.

Over DocuScience

DocuScience is een nieuw programma in Omnia, waar medewerkers van Wageningen Campus inzichten delen in al het werk dat op de campus gebeurt. We zullen nieuwe perspectieven verkennen aan de hand van interessante documentaires die aanzetten tot een gesprek. Iedereen die op Wageningen Campus werkt is welkom, dus neem vooral je collega’s mee!