Nieuws

Van 20 tot 23 februari geen treinen via station Ede-Wageningen

Gepubliceerd op
9 februari 2024

Vrijdag 23 februari opent het nieuwe station Ede-Wageningen. Een mooie mijlpaal voor alle gebruikers van het station. Met de opening gaat er ook een hoop veranderen, zoals de routes naar het station en waar de fiets kan worden gestald. Voordat op 23 februari het station open is, rijden er drie dagen geen treinen via station Ede-Wageningen om de laatste werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Vervangend busvervoer 

Vanaf dinsdagochtend 20 februari 1.00 uur tot vrijdagochtend 23 februari 5.00 uur rijden er geen treinen van en naar station Ede-Wageningen vanwege werkzaamheden. NS en Connexxion zorgen voor vervangend busvervoer tussen de stations Driebergen-Zeist en Arnhem en tussen Ede-Wageningen en Barneveld, en stoppen op de tussengelegen stations. In- en uitchecken doe je in de bus, op de perrons is dit niet mogelijk. 

De bussen vertrekken vanaf de noordkant van station Ede-Wageningen, naast het reguliere busstation. Let op: dit is de laatste keer dat de bussen vanaf deze kant vertrekken. Met de opening van het nieuwe station opent ook het nieuwe busstation aan de zuidkant van het station. 

Vanaf de stations Driebergen-Zeist, Arnhem en Barneveld kan de reis met de trein worden vervolgd. Meer informatie over het vervangend busvervoer, zoals de vertrek- en aankomsttijden, is te vinden via de reisplanner. 

Nieuwe fietsenstallingen

Op vrijdag 23 februari opent het nieuwe station Ede-Wageningen. Daarmee wordt ook de nieuwe, bewaakte fietsenstalling in gebruik genomen. Deze fietsenstalling is de eerste 24 uur gratis. Je checkt bij de nieuwe fietsenstalling in met je OV-chipkaart of je schaft ter plekke een fietstag aan. Naast de bewaakte fietsenstalling wordt er ook een tijdelijke, onbewaakte fietsenstalling gerealiseerd aan de noordkant, achter de Frisokazerne. 

Belangrijk: huidige fietsenstallingen worden gesloten 

De opening van de nieuwe fietsenstallingen betekent ook dat de huidige fietsenstallingen worden gesloten. Een deel van de fietsenstallingen sluit al vooruitlopend op 23 februari vanwege voorbereidende werkzaamheden en het inrichten van de tijdelijke fietsenstalling achter de Frisokazerne. 

Verder is het belangrijk om te weten dat de Gemeente Ede vanaf 23 februari alle bestaande fietsenstallingen rondom station Ede-Wageningen sluit. Fietsers zijn vanaf dan van harte welkom om de fiets in de nieuwe, bewaakte fietsenstalling te parkeren. Je hebt tot uiterlijk dinsdag 27 februari om je fiets uit de huidige fietsenstallingen te halen, anders wordt deze door de gemeente verwijderd. 

Meer informatie?