Nieuws

Twee campus bedrijven in KvK innovatie Top 100 - 2023

Gepubliceerd op
7 december 2023

De KVK Innovatie Top 100 laat zien waar we in Nederland goed in zijn: innoveren! Ondernemers uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf strijden elk jaar voor een plaats in de KVK Innovatie Top 100. KVK stimuleert mkb-bedrijven om te groeien en te innoveren. Daarom organiseren we jaarlijks de Innovatie Top 100. Dit zijn de meest innovatieve ondernemingen van 2023.

Wageningen Campus organisatie No Palm Ingredients is op de 2e plaats geëindigd en Revyve op positie 16. Beide van harte gefeliciteerd!

NoPalm Ingredients

Op een welverdiende tweede plaats staat Nopalm Ingredients. Zij maken palmolie zonder palmbomen te gebruiken. Dat doen ze door agrifood zijstromen te upcyclen middels fermentatie. Hierdoor zijn ze in staat dezelfde veelzijdigheid en betaalbaarheid van palmolie te bieden, maar met 90% minder CO2-uitstoot. 

Lees verder

Revyve

Revyve staat op de 16de plaats. Revyve maakt ingrediĆ«nten uit brouwers gist. De brouwers gist is een zijstroom van de brouwerij industrie en zij upcyclen dit in ingredienten die kunnen worden ingezet als ei-eiwit vervanger. Deze ingredienten kunnen als alternatief fungeren voor kippen-ei eiwit. Deze alternatieven hebben een veel lagere carbon-footprint. 

Lees verder