Nieuws

Subsidie voor investering in gedeelde geavanceerde onderzoeksapparatuur beschikbaar tot eind 2024

Gepubliceerd op
1 februari 2024

Apparatuur voor fundamenteel onderzoek is vaak duur, maar de beschikbare capaciteit wordt zelden ten volle benut. Om dit probleem aan te pakken, biedt Wageningen University & Research - Shared Research Facilities (SRF) bedrijven en instituten de mogelijkheid om te investeren in gedeelde geavanceerde onderzoeksapparatuur, ondersteund door de subsidieregeling van Regio Deal Foodvalley. Apparatuur kan zowel bij een onderzoeksgroep van Wageningen University & Research als ook bij externe partijen in het lab worden geplaatst, afhankelijk van waar de apparatuur nodig is.

Voordelen van delen

Het delen van faciliteiten is een bewezen methode om geavanceerde onderzoeksapparatuur kosteneffectief beschikbaar te maken voor organisaties waardoor capaciteit wordt vergroot en innovatie wordt versneld. Dankzij investeringen in de afgelopen jaren is het totale aantal apparaten dat via SRF open wordt gesteld voor delen, zowel bij WUR als bij kleine en grote bedrijven, gestegen tot 97. Maar liefst 63 externe partijen maken gebruik van SRF-apparatuur en breiden zo hun eigen lab uit.

Voorwaarden voor de Regeling gedeelde onderzoeksapparatuur

  • Het betreft een investering in innovatieve, geavanceerde onderzoeksapparatuur op het gebied van eiwittransitie, voedsel & gezondheid en/of circulaire agrifood en wordt open gesteld voor delen voor alle ge├»nteresseerde gebruikers.
  • De investering komt ten goede aan organisaties in de provincies Gelderland en Utrecht en wordt gerealiseerd in samenwerking met Wageningen University & Research.
  • De investering stelt organisaties in staat om de time-to-market van innovaties te verkorten en de effici├źntie tijdens het innovatieproces te optimaliseren.
  • De faciliteit wordt ook toegankelijk gemaakt voor andere organisaties tegen een marktprijs.
  • Open oproep tot eind 2024.

Interesse? Het team van Shared Research Facilities hoort graag van u

Wageningen University & Research - Shared Research Facilities (SRF) stellen geavanceerde onderzoeksapparatuur beschikbaar voor onderzoekers van universiteiten, onderzoeksinstituten en bedrijven op of buiten de Wageningen Campus. Als u meer wilt weten over hoe ook uw organisatie voordeel kan halen uit Shared Research Facilities of als u interesse heeft in deze subsidiemogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Shared Research Facilities wordt ondersteund door de Provincie Gelderland en de Regio Deal Foodvalley. De subsidieregeling van Regio Deal Foodvalley stimuleert innovaties in innovatieve onderzoeksapparatuur door bedrijven en instituten in de provincies Gelderland en Utrecht.