Nieuws

Nieuwe laboratoriumfaciliteiten OnePlanet Research Center

Gepubliceerd op
30 januari 2024

Met groot plezier en veel trots opende OnePlanet Research Center op 18 januari officieel haar nieuwe laboratoriumfaciliteiten! Helga Witjes, gedeputeerde van provincie Gelderland, knipte het virtuele lintje op gepaste wijze met een VR-bril op door.

In de afgelopen jaren is het OnePlanet Research Center snel in omvang toegenomen en is uit haar oorspronkelijke laboratoriumfaciliteiten gegroeid. Het nieuwe laboratorium is multifunctioneel en uitgerust met alles wat nodig is om gespecialiseerde sensoren te ontwikkelen op het gebied van gezondheid, landbouw, voedsel en milieu. In de chemische, optische en elektrische laboratoria worden de basiscomponenten voor deze sensoren ontwikkeld.

Badkamer om menselijke gezondheid te monitoren

Een opvallend kenmerk van de nieuwe faciliteiten is de speciale badkamerruimte waar sensoren voor het bewaken van de menselijke gezondheid kunnen worden getest als onderdeel van het Bathroom4Health-programma. Daarnaast worden in de aangrenzende elektronische en mechanische werkplaatsen de sensoren naadloos geïntegreerd in prototype-sensoreenheden voor latere veldtests.

Deze prachtige laboratoriumfaciliteiten zijn mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit de provincie Gelderland en het groeifonds vanuit PhotonDelta. OnePlanet Research kijkt ernaar uit om met deze nieuwe faciliteiten nog meer innovatieve onderzoeksmogelijkheden te benutten.

Meer over OnePlanet Research