Concert

Lunchconcert: The CHI-quartet

Het CHI Quartet raakt je ziel met tederheid door dromerige klassieke melodieën en moderne jazzgrooves: vrij en puur als een kind.

CHI Quartet is een internationaal hedendaags kwartet gevestigd in Rotterdam. Het bestaat uit de Macau/Hong Kong pianist en componist Tin-Chi Siu, de Zuid-Afrikaanse bassist Ildo Nandja, de Nederlandse saxofonist Loek van den Berg en de Bulgaarse drummer Martin Hafizi.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

di 17 oktober 2023 12:30 tot 13:30

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
+31 (0) 317 - 48 28 28

Gezien haar multiculturele achtergrond weerspiegelen Chi's composities haar diverse muzikale invloeden: hartversmeltende klassieke melodieën gekleurd door ingewikkelde jazzharmonieën, Indiase en Europese volksritme-elementen verweven met vaardige jazzimprovisatie.

Macau, het Monte Carlo van het Oosten, is een plek die bekend staat om zijn extravagantie. Als je verder gaat dan het glamoureuze uiterlijk en in de lokale gemeenschap duikt, word je al snel begroet door vele goedhartige mensen die vriendelijk, gastvrij en oprecht zijn. Dit zijn de oprechte kwaliteiten van de Macanese bevolking en precies deze kwaliteiten zijn het handelsmerk van het CHI Quartet.

Het CHI Quartet richt zich op Europa en Azië en heeft actief opgetreden in Nederland, België en Frankrijk. Voor het uitbreken van de pandemie toerden ze door Macau, Hong Kong en het vasteland van China. In 2022 brachten ze hun eerste album "Unspoken" uit bij Zennez records met 9 originele composities en 9 unieke persoonlijke verhalen erachter.

Na de release kreeg het album veel lovende kritieken van internationale muziektijdschriften zoals Jazzism (NL) ), Melodiva (DE), Nice Premium (FR) en In Love With Jazz (HK).

Toen ik een kind was, had ik een droom die me vaak te binnen schoot - ik bleef doelloos rennen in een woestijn, zo snel dat ik uiteindelijk naar de hemel vloog, en me daar zo vrij voelde!
Tin-Chi Siu