Concert

Lunchconcert: Fré

Hoewel FRÉ een avondmens is, schrijft ze de meeste van haar liedjes bij zonsopgang, als de wereld nog stil is en haar innerlijke criticus nog vast slaapt. Daar, bij voorkeur in de bossen rond haar studio, graaft de Amsterdamse singer-songwriter diep, schrapt ze de pluisjes en schrijft ze teksten die zo eerlijk zijn dat ze er soms van schrikt.

Organisator Impulse, Wageningen University & Research
Datum

di 30 mei 2023 12:30 tot 13:30

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
+31 (0) 317 - 48 28 28
Prijsomschrijving Gratis toegang

Momenteel werkt ze aan een nieuwe EP rond het overkoepelende thema vrouwelijkheid. Sonisch gezien brengt het werk dat ze samen met Julian Bohn en Wannes Notenbaert produceert FRÉ in een avontuurlijk muzikaal landschap, met invloeden van artiesten als Billie Eilish, Kimbra en Bon Iver.

Buiten het podium heeft FRÉ onlangs de Nederlandse tak van de internationale organisatie Music Declares Emergency mede opgericht en gelanceerd. Samen met een team van muzikanten, professionals uit de muziekindustrie en milieuwetenschappers verklaart ze een klimaat- en milieunoodtoestand en roept ze op tot onmiddellijke actie om het milieu en al het leven op aarde te beschermen. In haar masterscriptie aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam onderzocht ze hoe artiesten hun milieu-impact kunnen verminderen en hun platforms kunnen gebruiken om de benodigde culturele verandering te creëren.