Activiteit

DocuScience: KIVA – The Call of the Wisdom Keepers

Tijdens de eerste editie van het nieuwe programma DocuScience ontmoet je twee Inheemse Elders, Maori Elder Toroa Aperahama en Maasai Elder Sankale Ntutu, die een sleutelrol spelen in de documentaire KIVA – The Call of the Wisdom Keepers.
In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Ze delen ook hun bezorgdheid over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid. Twee inheemse Wisdom Keepers zullen bij deze vertoning aanwezig zijn om hun verhaal te delen. De kijker wordt uitgenodigd om na te denken en mee te praten hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

di 9 mei 2023 19:00 tot 21:00

Duur Walk-in at 18:30
Locatie Omnia, gebouwnummer 105
Hoge Steeg 2
6708 PH Wageningen
+31 (0)317 - 484 500

De avond wordt ingeleid door WUR-onderzoeker Bas Verschuuren, die onderzoek doet naar de rol van wereldbeelden en spiritualiteit in mens-natuurrelaties. Daarnaast zal filmmaakster Marijke Kodden uitleg geven hoe ze tot de film is gekomen. Na de documentaire zullen Maori Elder Toroa Aperahama en Maasai Elder Sankale Ntutu hun wijsheid en verhaal delen over hoe je in balans kunt leven met de natuur en waarom dat belangrijk is.

De documentaire wordt vertoond in Omnia en is gratis te bezoeken. Het programma start om 19:00u, de zaal (auditorium) is open vanaf 18:30u. Registreren is niet nodig, maar zorg dat je op tijd bent want vol=vol.

Na het programma ben je van harte welkom om na te praten aan de bar in Faculty Club Novum.

Vooraf een hapje eten in restaurant Novum?

Speciaal voor DocuScience biedt restaurant Novum, in Omnia, een speciaal DocuDinner aan. Voor 18,25 euro wordt je voorzien van een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht, een nagerecht en een drankje. Het DocuDinner start om 17:30u. Reserveren is vereist en kan via welkom@restaurantnovum.nl. Graag in de e-mail vermelden dat je voor DocuScience komt. Voor dinergasten wordt een stoel gereserveerd in de zaal, dus heb je gegarandeerd plek bij de documentaire.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Meer over

Over DocuScience

DocuScience is een nieuw programma in Omnia, waar medewerkers van Wageningen Campus inzichten delen in al het werk dat op de campus gebeurt. We zullen nieuwe perspectieven verkennen aan de hand van interessante documentaires die aanzetten tot een gesprek. Iedereen die op Wageningen Campus werkt is welkom, dus neem vooral je collega’s mee!