Activiteit

Opening portrettengalerij en DocuScience: Picture a Scientist

Tijdens deze bijzondere docuscience-avond wordt voorafgaand de nieuwe portrettengalerij geopend door de nieuwe rector magnificus. Daarna wordt de documentaire Picture a Scientist vertoond, waarin drie vrouwelijke wetenschappers vertellen over de genderbarrières die zij in hun carrière tegenkwamen.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

di 26 maart 2024 18:30

Locatie Omnia, gebouwnummer 105
Hoge Steeg 2
6708 PH Wageningen
+31 (0)317 - 484 500

De portrettengalerij in Omnia is vernieuwd en uitgebreid. Het videokunstwerk dat Giacomo Sardonini aan de wand heeft toegevoegd, toont op een unieke manier de dagelijkse diversiteit van Wageningen University & Research. Van groenbeheer tot het lab, van de collegezaal tot het kantoor—de drie videoreeksen vormen een portret van iedereen op de campus (en zelfs een aantal sattelietlocaties). Op 26 maart opent de nieuwe rector magnificus, prof. dr. Carolien Kroeze de portrettengalerij, voorafgaand aan DocuScience. Wie aanwezig wil zijn bij de opening, doet er goed aan voor 18.45 uur aanwezig te zijn.

Daarna vertoont DocuScience ‘Picture a Scientist’ (2020), een documentaire over genderongelijkheid in de wetenschap. Picture a Scientist vertelt de verhalen van verschillende vrouwelijke wetenschappers en de barrières die zij tegenkwamen. De documentaire legt de vinger op vanzelfsprekendheden en vooroordelen die ons beeld van ‘de wetenschapper’ vormen en hoe dat beeld structurele ongelijkheid in de hand werkt. Na de vertoning zal er ruimte zijn voor een dialoog, gefaciliteerd door Wageningen Dialogues.

Details

De opening en vertoning vinden plaats in Omnia en zijn gratis te bezoeken. Inloop voor de opening is om 18.30 uur en de opening zelf begint om 18.45 uur. De documentaire start om 19:00 uur. Registreren is niet nodig, maar zorg dat je op tijd bent: plaatsen zijn beperkt. Na het programma is er mogelijkheid tot napraten in de foyer.

Vooraf een hapje eten in restaurant Novum?

Speciaal voor DocuScience biedt restaurant Novum, in Omnia, een DocuDinner aan. Het DocuDinner start om 17:30u. Voor 17,50 euro wordt je voorzien van een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht met frietjes en salade. Reserveren is vereist en kan per mail. Voor dinergasten wordt een stoel gereserveerd in de zaal, dus heb je gegarandeerd plek bij de documentaire.

Over DocuScience

DocuScience is een programma in Omnia, waar medewerkers van Wageningen Campus inzichten delen in al het werk dat op de campus gebeurt. We zullen nieuwe perspectieven verkennen aan de hand van interessante documentaires die aanzetten tot een gesprek. Iedereen die op Wageningen Campus werkt is welkom, dus neem vooral je collega’s mee!