Concert

Lunchconcert: Iye Echa's Trio

Band: Iye Echa's Trio
Muziek stijl: Improv, jazz en wereld muziek

Organisator Wageningen University & Research
Datum

di 27 februari 2024

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
+31 (0) 317 - 48 28 28

Iye Echa, geboren in Nigeria, en al ruim 10 jaar woonachtig in Nederland, is musicoloog, componist en begenadigd saxofonist met een unieke benadering tot compositie en improvisatie. Met zijn ensemble presenteerde hij een gevarieerd programma, waarin ritme, Afro-beat, Blues en Jazz met elkaar verweven lijken te zijn. Ze gaan een show geven met trio-improvisaties, een solo, kalimba, percussie en blazers. Echa heeft in samenwerking met verschillende muzikanten 10 cd’s uitgebracht op bandcamp; Iye Echa, waarin hij virtuoos zijn sopraan-, alt- en tenorsaxofoons bespeelt.

Trompettist Henk van Zeijts maakte in zijn studententijd in Groningen kennis met jazz - een liefde die zijn leven niet meer verliet. Hij speelde trompet in de Groningen Studenten Bigband, diverse combo’s en het Noordpool Composers Orchestra van Gerard Ammerlaan. Henk was muzikant bij theatergroep Dogtroep en speelde in diverse jazz combo’s. Met zijn eigen combo CrashMen lanceerde hij in 2022 zijn eerste album. In 2023 kruisten de wegen van Iye en Henk en hun eerste muzikale ontmoeting resulteerde in twee albums.

Arturo Escalante geboren en getogen in Mexico, waar hij ook met de free jazz groep Sax Rapaz speelde, is een autodidact percussionist die een grote passie heeft voor percussie en de geïmproviseerde muziek. Hij speelt in verschillende Latin en jazz formaties in Nederland zoals Latino Mood, Mango Music en Jazzito, formaties waar altijd het geluid van de trommels een grote rol spelen.