News

Burgemeesters bezoeken Wageningen Campus

Published on
October 11, 2021

De gemeente Wageningen en WUR hebben op woensdagmiddag 6 oktober een groep van 19 burgemeesters van Het Nederlandse Genootschap van Burgemeesters op Wageningen Campus ontvangen en rondgeleid.

Deze kennismaking met Wageningen Campus was onderdeel van een keuzeprogramma dat de gemeente Veenendaal, met burgemeester Gert-Jan Kats (Veenendaal, voormalig SGP nu partijloos) als gastheer, had georganiseerd om meer bekendheid te geven aan de regio Veenendaal. De andere groepen burgemeester bezoeken ICT-Campus Veenendaal, Poultry Expertise Centre, WorldFoodCentre en Veenendaal.  

Samenwerkingen

De burgermeesters die voor Wageningen Campus hadden ‘gekozen’ werden welkom geheten door Floor Vermeulen, burgermeester Wageningen en Rens Buchwaldt, lid van Raad van Bestuur Wageningen University & Research. Rens Buchwaldt heeft de burgemeesters verteld dat WUR een missiegedreven organisatie is, die bijdraagt aan maatschappelijke uitdagingen die ook in hun portefeuille zitten, zoals de leefomgeving en een gezonde bevolking. Daarin werkt WUR al veelvuldig samen met diverse gemeentes in Nederland. Daarnaast heeft hij uitgelegd hoe het ecosysteem Wageningen Campus bijdraagt aan deze maatschappelijke transities, in samenwerkingen met diverse stakeholders en regionale overheden.

Burgemeester Floor Vermeulen van Wageningen heet de bezoekende burgemeesters welkom.
Burgemeester Floor Vermeulen van Wageningen heet de bezoekende burgemeesters welkom.

Campus-tour

Na die mondelinge introductie kregen de bezoekers in drie groepen een rondleiding over de campus door studenten. Hierdoor konden zij ervaren hoe zo’n ecosysteem er dan in de praktijk uit kan zien. Ook was er gelegenheid genoeg om vragen te stellen en te netwerken. Hopelijk zijn de deelnemers met nieuwe ideeën voor samenwerkingen weer in de bus gestapt naar Veenendaal.