Nieuws

Metamorfose P1; van parkeerplaats naar drie parkeerlagen

Gepubliceerd op
15 mei 2017

Aan de noordzijde van de campus (naast Radix) wordt na de zomervakantie van 2017 boven de bestaande parkeerplaats P1 een tweelaags-parkeerdek aangelegd.

Hiermee wordt de parkeergelegenheid aan deze zijde van de campus uitgebreid met ruim 200 plaatsen tot in het totaal 650 parkeerplaatsen op P1. Die extra parkeerruimte op P1 is vooral handig voor de medewerkers in Radix, Helix en Axis, maar kan door alle campusbezoekers worden gebruikt.

PlattegrondmetP1.png

Tijdelijke alternatieven

De Raad van Bestuur heeft in januari 2017 tot de aanpassing van P1 besloten, omdat aan de zuidzijde van de campus (de business strip) met de bouw voor Unilever zo’n 200 parkeerplaatsen vervallen. Door de inhuizing van medewerkers in Helix is aan de noordzijde van de campus meer parkeervraag ontstaan. Met het tweelaags-parkeerdek op P1 wordt de parkeerruimte geconcentreerd op een plaats waar veel medewerkers werken. Het totaal aantal parkeerplaatsen op de campus blijft per saldo gelijk.
Tijdens de bouw van het parkeerdek wordt voor alternatieve parkeergelegenheid gezorgd. In die bouwperiode kan de loopafstand over de campus tijdelijk langer zijn dan nu het geval is. Ruim voor de bouw worden de alternatieve parkeergelegenheid duidelijk gecommuniceerd en aangegeven op de campus.

Duurzaam ontwerp

Bij aanbesteding is door gebruikers van de campus en vervolgens de commissie ruimtelijke kwaliteit een selectie gemaakt uit de ontwerpen. Hierbij is onder andere gekeken naar duurzaamheid, ook in de keuze van materiaal en materieel. Vanwege de uitstraling is in februari 2017 gekozen voor het ontwerp van Loos van Vliet uit te voeren. In april is na aanbesteding aannemer EZ Park geselecteerd om het plan uit te voeren.

rechts.jpg
BeeldParkeergarage2_350.jpg

Een indruk van de buitenzijde van het ontwerp vanaf de Bornsesteeg en zicht op de buitengeven vanuit Radix (Beelden Loos van Vliet).

De gevel van de nieuwe parkeergarage bestaat deels uit hout, zoals bij Plus Ultra, en deels uit klimplanten. Deze uitstraling past bij Wageningen Campus en bij de omliggende gebouwen. Ook is er in het ontwerp ruimte voor groen rondom het parkeerdek.
Gebruikers van het naastgelegen gebouw Radix zijn in een informatiebijeenkomst geïnformeerd en hebben input op het ontwerp geleverd. EZ Park werkt het ontwerp nu technisch uit en start met de bouw na de zomervakantie.

Bouw Unilever

De start van de nieuwbouw voor Unilever is nog niet vastgesteld. De intentie is er om na de zomervakantie te starten met de bouw aan de zuidzijde van de campus. Ook hier wordt tijdens de bouw gezorgd voor alternatieve parkeergelegenheid elders op de campus. Informatie hierover volgt via de website Wageningen Campus en via de communicatiekanalen van Unilever.

Contact: Martijn Hoenkamp