Nieuws

Hoogste punt bereikt van bouw Upfield Food Science Centre

Gepubliceerd op
15 november 2021

De bouw van het Upfield Food Science Centre op Wageningen Campus bereikte op 4 november het hoogste punt. In het centrum zullen zowel nieuwe plantaardige voedingsmiddelen als duurzame verpakkingsmaterialen worden onderzocht en co-ontwikkeld. Het duurzame gebouw met minimale milieu-impact zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 de deuren openen.

Het ontwerp koppelt duurzaamheid aan comfort en heeft een ruimtelijke beleving die aansluit bij de natuur.

Upfield kijkt halsreikend uit naar de voltooiing van het project. John Verbakel, chief R&D officer bij Upfield: “Upfield streeft naar een 100% plantaardig en 100% natuurlijk productportfolio tegen 2025 en wil tegen 2030 95% van haar verpakkingen plasticvrij ontwikkelen. Bij dergelijke ambities past een ambitieus onderzoekscentrum. Ook kunnen we door te investeren in innovatie blijvend voldoen aan de eisen van consumenten, die van onze producten dezelfde smaak, textuur en prestaties verlangen als ze gewend zijn van zuivel, maar dan gezonder en milieuvriendelijker. We willen een groeiend aantal consumenten overtuigen van de voordelen van een plantaardig dieet.”