Nieuws

Wageningen Campus Student Expeditie Terugblik

Gepubliceerd op
16 mei 2024

Op dinsdag 23 april en woensdag 24 april vond de Wageningen Campus Student Expeditie weer plaats met een overweldigend aantal aanmeldingen, meer dan 300! 16 organisaties op Wageningen Campus, waaronder de locatie Business & Science Park Wageningen, openden hun deuren voor studenten! In 1 uur kregen ze een rondleiding, een presentatie of een andere vorm van introductie over de organisatie die ze hadden gekozen.

Studenten kregen de kans om het bedrijf en de dagelijkse activiteiten van de organisaties te ontdekken, meer te weten te komen over de stage- en baanmogelijkheden, en te netwerken met werknemers. Samenwerking kwam naar voren als een prominent thema, waarbij organisaties de waarde benadrukten van samenwerken op de campus om kennis te delen, benodigdheden te voorzien, maar ook om onderzoeksfaciliteiten te delen. Wageningen campus is niet alleen een ideale locatie om samen te werken met andere organisaties, maar ook met studenten. Daarom was er tijdens de tweedaagse expeditie vooral veel aandacht voor stage- en baanmogelijkheden.

De studenten op de expeditie zagen ook het belang van samenwerking op de campus en informeerden frequent naar gezamenlijke projecten en naar mogelijkheden voor henzelf. Een van de conclusies van de expeditie was de waarde van samenwerking, zowel tussen organisaties als met studenten.

Bovendien boden deze rondleidingen de organisaties ook de kans om de innovaties die op de campus plaatsvinden te laten zien, waarbij praktijkgericht onderzoek met praktische toepassingen werd benadrukt. Discussies met studenten gingen over toekomstige strategieën, integratie van technologie en persoonlijke groeimogelijkheden. Er was nieuwsgierigheid en enthousiasme onder de deelnemers voor de diversiteit van het onderzoek dat op de campus plaatsvindt. Tot slot was de diversiteit op de campus een ander opmerkelijk aspect, met organisaties en werknemers uit veel verschillende landen en culturen. Organisaties boden niet alleen kansen lokaal in Wageningen, maar ook wereldwijd.

Deelnemende student Sophie legt uit: ‘Het was heel nuttig om al even binnen te kijken en sfeer te proeven bij een bedrijf voordat je het sollicitatieproces in gaat.’ Een andere studente zei: ‘Ik vond het heel open. Er werd veel verteld over de organisaties, het leven van werknemer, de faciliteiten en ook over klanten en leveranciers waar ze mee werken.’

Al met al een geweldige editie van de Wageningen Campus Student Expeditie. Één met de focus op kansen, samenwerkingen, innovaties en diversiteit. Allemaal thema's waar Wageningen Campus trots op is aanjager van te zijn. Dank aan alle studenten voor hun deelname en aan de volgende organisaties voor het openen van hun deuren: Surfix Diagnostics, AgroCares, KeyGene, NIOO-KNAW, ATKB - adviesbureau voor bodem, water en ecologie, Greencovery, AlgaePARC 2.0 (WUR), KWS Group Vegetables, Witteveen+Bos, Kalsec Inc., FrieslandCampina, NoPalm Ingredients, MetaMeta, Eurofins Agro & Horti NL en OnePlanet Research Center / IMEC!