Nieuws

Constructie Plus Ultra III gestart op Wageningen Campus

Gepubliceerd op
16 mei 2024

Het nieuwe Plus Ultra III gebouw vormt de laatste van drie verzamelgebouwen waarin innovatieve startups, scale-ups, onderzoeksfaciliteiten en andere organisaties op het gebied van agrifood en lifesciences zijn gehuisvest. De Plus Ultra gebouwen fungeren als een hub voor innovatie en impactvolle initiatieven en stimuleren ondernemerschap, samenwerking en kennisuitwisseling binnen de bruisende omgeving van Wageningen Campus.

Plus Ultra III wordt een uniek en toekomstbestendig gebouw. Het krijgt vijf verdiepingen en moet binnen een jaar klaar zijn. Het is bijna volledig gebouwd van hout (CLT) en zet de standaard voor duurzaamheid in de bouw. Met een CO2-negatieve footprint en veelvuldig gebruik van gerecyclede materialen sluit het gebouw aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van Wageningen Campus. Bij het ontwerp van de constructie, installaties en inrichting is ook rekening gehouden met aanpassingsvermogen, zodat het gebouw kan voldoen aan de behoeften van ontwikkelende bedrijven of nieuwe huurders.

De nieuwe openbare ruimte tussen de drie gebouwen wordt ontworpen met verschillende ruimtes bevatten en een verbindend centraal meubelstuk. De ingangen van alle gebouwen liggen aan deze openbare ruimte, die verkeersvrij zal zijn en geschikt voor evenementen. Daarnaast komen er verspreid over de gebouwen nestgelegenheden voor verschillende dieren. Campus ecoloog Wieger Wamelink zal helpen bij de inrichting van het groen rond het nieuwe gebouw. Ze legt uit dat de locatie van faunavoorzieningen belangrijk is, maar dat deze op dit moment ontbreekt of niet goed geplaatst is. Het groen zal worden verbeterd in Plus Ultra-stijl met bankjes, decoratieve planten en bestrating.

Read more: