Interactie/ontmoeting

Interactie/ontmoeting

Voor werknemers van bedrijven, organisaties en kennisinstellingen op en nabij Wageningen Campus zijn er allerlei mogelijkheden voor het uitwisselen van kennis en informatie en het genereren van nieuwe ideeën.

Ontmoetingscentrum Impulse

Impulse

Impulse is het ontmoetingscentrum van Wageningen campus, ingericht om ontmoeting tussen de verschillende campusgebruikers en bezoekers optimaal te faciliteren. In Impulse worden wekelijks verschillende activiteiten georganiseerd die vrij toegankelijk zijn. Daarnaast kun je er informeel overleggen, vergaderen en ook werken of studeren.

Programmering

De kracht van een campus is de mogelijkheid tot ontmoeting, met mensen die je al kende, maar vooral ook met onbekenden, met mensen met nieuwe inspirerende ideeën of met andere interesses. Het programma van Impulse biedt een goede setting om anderen tegen te komen en om na afloop nog wat na te praten over de ideeën die zijn ontstaan. Het is ook mogelijk om zelf een bijdrage te leveren aan de programmering. Impulse staat open voor goede ideeën die gericht zijn op campusgebruikers en –bezoekers.

Ontmoetingsruimte

In de open ruimte van Impulse zijn verdeeld over twee etages verschillende soorten zitgelegenheden aanwezig, hoge tafels, lagere zitjes, treincoupés, maar ook individuele werkplekken voor iedereen die bijvoorbeeld tussen afspraken in een plek zoekt om te kunnen werken. Impulse is een prettige en inspirerende plek onder andere door de steeds wisselende kunsttentoonstellingen, de goede koffie en andere consumpties die door de barista van Impulse geschonken wordt. Iedereen kan zonder te reserveren gebruik maken van de open ruimte.

Website Impulse

Contact

E-mail: impulse.fb@wur.nl
Reserveringen (0317) 48 28 28
Overige vragen (0317) 48 44 79

Startups

Wageningen Campus is een broedplaats van nieuwe ideeën en initiatieven op het gebied van Food & Agrotechnologie. Ondernemers worden gefaciliteerd met flexibele huisvestingsmogelijkheden (in bijvoorbeeld Plus Ultra), begeleiding, coaching en pre-seed capital.

Verschillende incubatormogelijkheden en acceleratorprogramma’s worden door onderstaande organisaties aangeboden.

startlifeRGB_200.jpg

StartLife

StartLife is hét loket voor startende ondernemers in de sector Food en Agro. StartLife is opgericht om kansen en werk te creëren en bij te dragen aan de ontwikkeling en toepassing van duurzame technologische innovaties.

StartLife biedt laagdrempelige pre-seed leningen voor de opzet en ontwikkeling van een nieuw op te richten bedrijf. Met een haalbaarheidsonderzoek helpt StartLife bij een realistische beeldvorming van de mogelijkheden voor starters.

Daarnaast levert StartLife een compleet aanbod van onderwijsactiviteiten, netwerkcontacten, coaching en actieve ondersteuning van starters én hebben we een actief netwerk van experts.

De afgelopen jaren heeft StartLife meer dan 200 startups met een idee voor - of een bijdrage aan - een technologische innovatie ondersteund en gefinancierd. Wil jij meer weten over of StartLife jou kan helpen met de opstart van jouw bedrijf? Kijk dan op de website of neem contact op via info@start-life.nl.

  Een aantal van de ondernemingen die StartLife support ontvingen

  Website Startlife

  StartHub logo web trans_200.png

  StartHub Wageningen

  In 2014 heeft StartLife StartHub Wageningen geopend, een community en incubator voor studenten en recent afgestudeerden. StartHub Wageningen is een plek voor bachelor, master en PhD studenten en net afgestudeerden met een ‘entrepreneurial-mind’ op Wageningen Campus. 

  StartHub Wageningen organiseert interactieve workshops, financiering, huisvesting, coaching door experts en een netwerk met alle professionals die je nodig hebt om je business idee te laten groeien. 

  Wil je je eigen bedrijf starten of ben je geïnteresseerd in het ondernemerschap? Volg StartHub Wageningen op Facebook en blijf zo op de hoogte van alle activiteiten. Of kom een keer langs: StartHub Wageningen is doordeweeks open van 9-5 uur. Meer weten? Bezoek de StartHub Wageningen-website voor meer informatie.

  StartHub-website

  StartHub op Facebook

  Tournois dynamic innovations bv

  Tournois dynamic innovations bv

  Tournois dynamic innovations bv (TDI) is een private incubator geveestigd op het Agro Business en Science Park.

  Meer weten? Bezoek de website voor meer informatie en contactgegevens.

  Website Tournois dynamic innovations bv

  <L CODE="C16">Dutch Sprouts</L>

  Dutch Sprouts

  Dutch Sprouts ontwikkelt betaalbare revolutionaire meet-methoden die boeren meer opbrengst laten genereren. Dit doen ze o.a. door startende bedrijven te helpen.

  Meer weten? Bezoek de website voor meer informatie en contactgegevens.

  Website Dutch Sprouts


  Contact

  StartLife: Jan Meiling T: (+31) 0317 486103
  Bezoekadres: Brondland 12H, 6708 WH Wageningen

  StartHub: Jannet de Jong T: (+31) 0317 485 678
  Bezoekadres: Vijfde Polder 1, 6708 WC Wageningen

  Tournois dynamic innovations bv: H. Feil T: +31 317 427880 Bezoekadres: Agro Business Park 10 6708 PW Wageningen  .

  Dutch Sprouts: info@dutchsprouts.com T: +31 6 11767789 Bezoekadres: Nieuwe Kanaal 7C 6709 PA Wageningen

  Studentenconsultancy

  Unipartners


  UniPartners is een vernieuwend concept in de wereld van adviesbureaus, het werkt met topstudenten die door Unipartners worden geselecteerd en begeleid. Deze werkwijze resulteert in onderzoek en advies van kwalitatief hoog niveau. Studenten zijn zeer gemotiveerd om hun kennis in de praktijk toe te passen en bezitten een frisse blik op de wereld. Werken voor Unipartners geeft studenten de kans om zich verder te ontwikkelen en een kijkje in de keuken van een organisatie te nemen. Unipartners heeft geen winstoogmerk en kan daardoor diensten aanbieden tegen een scherpe prijs.
  Unipartners bestaat sinds 1987 en heeft veel praktische ervaring kunnen opdoen met dit concept. Unipartners heeft vestigingen in 11 steden, steeds verbonden met de daar gevestigde universiteit. De vestiging van Unipartners op Wageningen Campus is gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van:

  • Social scineces
  • Environmental sciences
  • Agrotechnologie & food sciences
  • Plant sciences
  • Animal sciences

  Website Unipartners

  Contact


  Wageningen University and Research
  Vijfde Polder 1
  Gebouw 119
  6708 WC Wageningen

  Telefoon: +31 (0) 317 486186
  E-mail: wageningen@unipartners.nl