Seminar leefstijlverandering in preventie en zorg

Cursus

Seminar leefstijlverandering in preventie en zorg

Een gezonde leefstijl en in het bijzonder voeding(sgedrag) krijgen een steeds groter belang binnen de geneeskunde en zorg. Dit seminar biedt wetenschappelijke kennis over de rol van voeding en voedingsgedrag in onze gezondheid. Vanuit verschillende perspectieven als onderzoek, beleid maar ook de dagelijkse dokterspraktijk, bieden we een verdiepend inzicht, om succesvoller te zijn met leefstijlinterventies.

Organisator Wageningen Academy, Wageningen Food & Biobased Research
Datum

di 24 september 2019

Duur 1 dag
Prijs € 275,00

Leefstijlverandering in preventie en zorg

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die de laatste wetenschappelijke inzichten en praktijk ervaringen wil opdoen op het gebied van leefstijl interventies. De volgende ondwerpen worden besproken, waarbij er ruimte is voor vragen en onderlinge interactie.
- Gedragswetenschap: waarom is gezond eten zo moeilijk?
- Leefstijlinterventie in de dokterspraktijk
- De rol van de zorgverzekeraar
- Wat is gezonde voeding?
- Gezondheidsbeleid: behandeling en preventie
- Praktijk ervaring: SLIMMERe aanpak
- Strategieën om nieuw voedingsgedrag blijvend te stimuleren

Benieuwd naar de sprekers en het volledige programma overzicht? Bekijk de flyer.

Doelgroep

Dit seminar is geschikt voor professionals (HBO/WO niveau), die hun kennis over leefstijl interventies willen vergroten en meer kennis willen hebben over de achterliggende psychologie en wetenschap. Bent u werkzaam als zorg professional? Bijvoorbeeld als arts, specialist, diëtist, praktijkondersteuner, fysiotherapeut, leefstijlcoach, gezondheidsadviseur of gewichtsconsulent? Dan is deze cursus geschikt voor u.

Resultaat

Na dit seminar beschikt u over verdiepend inzicht in voedings(gedrags)wetenschap en weet u hoe leefstijl interventies succesvoller kunnen zijn. Deze kennis gebruikt u bijvoorbeeld in uw advies naar cliënten of bij het vormgeven van beleid.

Cursusleider

De cursusleider van dit programma is prof. dr. Emely de Vet,
Wageningen University & Research.

"Emely de Vet is hoogleraar en leerstoelhouder van de consumptie en gezonde leefstijl groep aan de Wageningen Universiteit. Haar groep onderzoekt de psychologische en sociale determinanten van gezonde en ongezonde leefpatronen. Deze inzichten worden gebruikt in het ontwerpen, implementeren en evalueren interventies gericht op het stimuleren van een gezonde leefstijl."