Nieuws

Plus Ultra II op Wageningen Campus feestelijk geopend

Gepubliceerd op
22 november 2021

Op 18 november 2021 heeft Kadans Science Partner het multi-tenantgebouw Plus Ultra II op de Wageningen Campus feestelijk geopend. Plus Ultra II brengt een grote groep ondernemende bedrijven, starters en student challenges samen en biedt deze bedrijven de kans om te groeien.

In verband met de huidige coronamaatregelen is gekozen voor een hybride event, waarbij enkele huurders van Plus Ultra II te gast waren tijdens de opening. Alle andere geïnteresseerden en genodigden konden via een livestream de opening bijwonen. Met behulp van een levende groene boom openden Michel Leemhuis (CEO van Kadans Science Partner) en Constantijn van Oranje (Special Envoy van Techleap.nl) officieel het gebouw.

Een lichtslinger verbeeldde de verbinding die centraal staat in Plus Ultra II. “Kadans wist al snel dat we meer moesten doen dan alleen een ruimte aanbieden aan huurders. We moeten een omgeving creëren waar we huurders en andere organisaties samen kunnen brengen. Zo kunnen cross-overs plaatsvinden die leiden naar innovatieve en nieuwe producten. Plus Ultra II is hier een perfect voorbeeld van,” aldus Leemhuis.

Verschillende huurders tijdens het informatieve programma

Kijkers konden genieten van verschillende sprekers. Jan Jongsma (COO van Nutrileads), Wilbert de Louw (CEO van Foodcase International) en Gerrit Smit (Managing Director van Yili Innovation Center Europe) gingen in gesprek over de voordelen van Wageningen Campus, en het internationale succes van Wageningen als hart van de Foodvalleyregio.

Peter van der Vlugt (General Manager van Kubota) en Corjan van den Berg (CEO van FUMI Ingredients), twee huurders van Plus Ultra II, spraken over het ecosysteem van start-ups, scale-ups en corporates binnen Plus Ultra II. “Dat maakt Plus Ultra II zo interessant. We delen de ruimte met andere start-ups, waardoor je ervaringen met elkaar kan uitwisselen en van elkaar kan leren,” zei Van den Berg.

Opening Plus Ultra II 2.jpg

Marjolein Brasz (Managing Director van Foodvalley NL) en Rens Buchwaldt (Lid van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research) gingen in gesprek over de toekomst van de agri-foodsector, en hoe innovatie binnen deze sector haar steentje kan bijdragen aan duurzaamheid.

Creatie als thema

Het overkoepelende thema van de opening was CREATE. Geïnspireerd op het indrukwekkende glas-in-loodvenster in Plus Ultra II. Het venster, in 1961 ontworpen door bekende Brabander Marius de Leeuw, is afkomstig uit de kapel van De Braacken in Vught. Het raam weerspiegelt de schepping, ofwel de creatie. Dit maakt het raam toepasselijk voor Plus Ultra II. Creatie vat goed samen wat bedrijven in Plus Ultra II drijft; creatie van nieuwe ideeën, nieuwe concepten en nieuwe bedrijven. Plus Ultra II biedt de voedingsbodem om die bedrijven tot hun recht te laten komen.

Plus Ultra II Wageningen

Plus Ultra II is de nieuwste incubator en bedrijfsverzamelgebouw van Wageningen Campus. Plus Ultra II biedt ruimte voor alle levensfases van een bedrijf. De open inrichting van het atrium zorgt voor veel lichtinval. Het open atrium is een plek waar huurders van het gebouw samen kunnen komen. Door deze ontmoetingen wordt innovatie zo veel mogelijk gestimuleerd.

De opening sloot af met muziek door de oudste studenten jazzband van Nederland, de Ceresband.