Groen licht voor bouw Dialogue Centre

Nieuws

Groen licht voor bouw Dialogue Centre

Gepubliceerd op
9 oktober 2020

Met de ondertekening van de aannemingsovereenkomst heeft de raad van bestuur van Wageningen University & Research op 23 juli het startschot gegeven voor de bouw van het Dialogue Centre op Wageningen Campus. Deze komt aan de Mansholtlaan te staan, tussen Atlas en Friesland Campina.

Multifunctioneel visitekaartje

Het Dialogue Centre wordt een multifunctioneel gebouw dat de Aula vervangt, waar we symposia kunnen houden, waar de dialoog tussen WUR en de samenleving plaatsvindt en waar we gasten kunnen ontvangen. Het moderne en eigentijdse ontwerp van architectenbureau Broekbakema is tevens een visitekaartje van WUR voor de voorbijgangers en de bezoekers van de campus.

Groen dak

Het nieuwe pand krijgt een dak met begroeiing (sedumdak). De beplanting beschermt tegen zonlicht en regen, en tegen extreme temperatuurverschillen. Hierdoor gaat het dak langer mee. Ook dempt het de geluiden van regen en hagel. In de winter houdt de sedumlaag warmte vast en in de zomer heeft het een koelend effect.

Energiezuinig

De positieve invloed van het dak op de binnentemperatuur wordt aangevuld met een aansluiting op de warmte- en koudering (WK-ring) en warmteterugwinning in de luchtbehandeling van het gebouw. De WK-ring wordt vanaf deze zomer op de campus aangelegd en verbindt de meeste WUR-gebouwen zodat die van elkaars tekorten en overschotten gebruik kunnen maken. Vanzelfsprekend wordt het Dialogue Center uitgerust met energiezuinige ledverlichting.

Klaar in 2022

Medio september 2020 start Bouwbedrijf Berghege uit Oss met de uitvoering. Om overlast te voorkomen wordt voor de fundering overigens niet geheid, maar geschroefd. Het Facilitair Bedrijf van WUR begeleidt de bouw en inrichting. De geplande oplevering is in januari 2022. De daadwerkelijke ingebruikname van het Dialogue Centre is omstreeks april 2022.