Campus Connect

Campus Connect

Alle ondernemende Agri-Food professionals die werken aan innovatie, kennis delen en geïnteresseerd zijn in de markten van morgen zijn van harte welkom bij Campus Connect, hét Science & Innovatiecafé van Wageningen Campus. Ieder café heeft een inhoudelijk thema. De wetenschapper geeft inzicht in de laatste stand van zaken én een doorkijkje naar de toekomst, er is een bijdrage uit het bedrijfsleven en uiteraard zijn onze AgrioFood startups aanwezig. Aansluitend is voldoende tijd om te netwerken. Stamkroeg is Impulse, het debat- en ontmoetingscentrum op de campus.

De campus is ingericht om de ontmoeting en verbinding tussen kennisorganisaties, onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en starters optimaal te faciliteren. Er is een grote diversiteit aan ontmoetingsplekken, zowel in de gebouwen als op het campusterrein. Daarnaast worden veel verschillende activiteiten georganiseerd die gericht zijn op kennisdeling zoals bijvoorbeeld ook bij het Science & Innovatie cafĂ©; het delen van kennis is immers net zo belangrijk als het ontwikkelen van kennis.

Programma 2018

Donderdag 18 januari: Extreme Weather
Inloop 17.00 uur
Inhoudelijke bijdragen 17.30 tot 18.00 uur
Reinier van den Berg, Meteoconsult ‘Climate Change = Code Red for food production’: Climate change is real. The world is warming very fast and the most dangerous results are all connected with water. The hydrological cycle is changing, sea-level is rising, soils locally salinate, glaciers disappear and so melt rivers stop their important service. The impact on food security and on the other SDG’s is dramatic. Can we turn the tide?
Tim van Hattum, WUR ‘Water Smart Cities’
Ronald de Bruijn, Agrisim: ‘Climate change in Agriculture; Getting prepared now?, Later? or go with the flow?
Netwerkborrel 18.00 tot 19.00 uur
Toekomstige onderwerpen
Donderdag 15 februari CRISPR-cas
Donderdag 15 maart sustainability @The Farm
Donderdag 19 April Biodiversity
Donderdag 21 Juni Neuro-scientific quantification of emotions

Wilt u een uitnodiging ontvangen voor Campus Connect?

Dan kunt u zich inschrijven via onderstaand formulier.   

Bent u werkzaam binnen de AgriFood business en heeft u interesse om Campus Connect te sponsoren? In samenspraak bepalen we inhoud, opzet en locatie.Ook hiervoor kunt u het formulier invullen en uw wensen kenbaar maken in het opmerkingenveld. Of mailen naar Nicolien.Pieterse@wur.nl

Terug naar bovenTerug naar boven