Activiteit

DocuScience: The Invisible Extinction

Microben zijn overal. Je kunt ze niet met het blote oog zien, maar ze zijn essentieel voor ons bestaan. Helaas staat de microbiële biodiversiteit onder grote druk. aldus de documentaire “The Invisible Extinction”. Deze documentaire volgt twee microbiologen tijdens hun reis over de wereld om ons het overmatige gebruik van antibiotica, zelfgekozen keizersneden en bewerkt voedsel te laten zien, die onze innerlijke biodiversiteit bedreigen. Deze documentaire is een keuze van UNLOCK, een onderzoeksinfrastructuur aan de WUR en TU Delft die onderzoek naar microbiële mengculturen mogelijk maakt. Met DocuScience wil UNLOCK het belang van onze microbiële vrienden benadrukken.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

di 16 mei 2023 19:00 tot 21:30

Duur Walk-in at 18:30
Locatie Omnia

In deze DocuScience laat Hauke Smidt, coördinator van UNLOCK en persoonlijk hoogleraar van het Laboratorium van Microbiologie, je kennis maken met de wondere wereld van microben. Na de documentaire is er ruimte voor een discussie over de beweringen die gedaan worden in de documentaire. Tevens is er ruimte voor vragen over alles wat met microben te maken heeft.

Wil je de smaken van microben ontdekken? Boek dan een DocuDinner (zie info hieronder).

Voel je vrij om je buren, familie of vrienden mee te nemen. Dit programma is echter Engelstalig, er is (helaas) geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

Details

De documentaire wordt vertoond in Omnia en is gratis te bezoeken. Het programma start om 19:00u, de zaal (auditorium) is open vanaf 18:30u. Registreren is niet nodig, maar zorg dat je op tijd bent want vol=vol. Na het programma ben je van harte welkom om na te praten aan de bar in Faculty Club Novum.

Vooraf een hapje eten in restaurant Novum?

Speciaal voor DocuScience biedt restaurant Novum, in Omnia, een DocuDinner aan. Om alvast in de sfeer van de documentaire te komen, zal voor deze editie extra aandacht worden besteed aan microbiële ingrediënten.

Het start om 17:30u. Voor 18,25 euro wordt je voorzien van een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht, een nagerecht en een drankje. Reserveren is vereist en kan via welkom@restaurantnovum.nl. Graag in de e-mail vermelden dat je voor DocuScience komt. Voor dinergasten wordt een stoel gereserveerd in de zaal, dus heb je gegarandeerd plek bij de documentaire.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Over DocuScience

DocuScience is een nieuw programma in Omnia, waar medewerkers van Wageningen Campus inzichten delen in al het werk dat op de campus gebeurt. We zullen nieuwe perspectieven verkennen aan de hand van interessante documentaires die aanzetten tot een gesprek. Iedereen die op Wageningen Campus werkt is welkom, dus neem vooral je collega’s mee!