Ontdek Wageningen Campus

Omdat we ervan overtuigd zijn dat kennis delen net zo belangrijk is als kennis ontwikkelen, brengt Wageningen Campus onderzoek, onderwijs en ondernemerschap samen op één plek. De opvallende gebouwen op Wageningen Campus, waaronder de monolithische gebouwen van Wageningen University & Research, en de gebouwen op het nabijgelegen Business & Science Park Wageningen huisvesten talloze faciliteiten. De duurzame oplossingen die hier worden ontwikkeld, worden bovendien op de campus in de praktijk gebracht, waardoor Wageningen Campus een van de meest duurzame kenniscampussen ter wereld is.

Human Talent - Talent on Campus.jpg

Een duurzame omgeving

Wageningen Campus inspireert innovators om te werken aan een duurzame toekomst door een duurzame werkomgeving te bieden: 80% van de campus is al klimaatneutraal. Gebouwen worden bijvoorbeeld gebouwd en onderhouden volgens strenge duurzaamheidscriteria en de meeste gebouwen op de campus worden verwarmd en gekoeld door middel van warmte- en koudeopslag (WKO). Het afval wordt gescheiden in vijftien verschillende afvalstromen en organisch afval wordt weer als compost gebruikt op de campus zelf. De campus wekt zelfs meer hernieuwbare energie op dan dat er wordt verbruikt. Voor alle organisaties en bedrijven die op Wageningen Campus
zijn gevestigd, is duurzaamheid een van de belangrijkste prioriteiten.
Explore the campus art and nature route.jpg

Kunst- en natuurroute

Wageningen University & Research heeft altijd veel aandacht en interesse gehad voor beeldende kunst op haar terreinen. Kunst en wetenschap kunnen elkaar versterken, bijvoorbeeld door te inspireren tot nieuwe ontdekkingen en door de gevolgen van die ontdekkingen bespreekbaar te maken. Er zijn kunstwerken geplaatst bij de opening van nieuwe gebouwen, maar ook ter herdenking van een bepaalde gebeurtenis. Veel kunstwerken op Wageningen Campus hebben een raakvlak met een van de domeinen van Wageningen University & Research.

Met de concentratie van onderwijs en onderzoek op Wageningen Campus zijn enkele kunstwerken van andere locaties naar de campus verhuisd. Om dit op een verantwoorde en aantrekkelijke wijze te doen, is onder auspiciƫn van het Centrum Beeldende Kunst Gelderland door de kunstenaars Wim Korvinus en Hermelinde van Xanten, een beeldplan met kunstroute ontworpen. Het resultaat hiervan is op Wageningen Campus te bewonderen.