News

Wageningen Campus Expeditie groot succes!

Published on
June 30, 2022

In de week van 13 en 20 juni vond de Wageningen Campus Expeditie plaats. De mogelijkheid om bij organisaties gevestigd op Wageningen Campus en het Business Science Park Wageningen, binnen te kijken, werd door velen aangegrepen. Met bijna 300 aanmeldingen werd duidelijk dat dit evenement met enthousiasme werd ontvangen.

Bewoners van Wageningen Campus en het Business en Science Park Wageningen konden een kijkje nemen in de keuken van diverse organisaties die hun deuren hadden opengesteld tijdens deze twee weken. In totaal werden op 20 locaties rondleidingen verzorgd door enthousiaste medewerkers

Bij NIOO-KNAW werd een verhaal verteld over de herwinning van nutri├źnten uit geconcentreerd afvalwater door microalgen. De nieuw gevestigde organisatie Upfield toonde een marktkraam met diverse plantaardige producten die men kon proeven, met daarbij een toelichting van onderzoekers van deze organisatie.

VHLGenetics presenteerde haar kennis over genetische testen en DNA-extracties van planten en dieren. Deelnemers aan de Campus Expeditie kregen een rondleiding door het bedrijf en bezochten de labruimten.

En zo werden op alle betrokken locaties nieuwe connecties gelegd en onderlinge kennis uitgewisseld. Ook werd volop duidelijk dat Wageningen Campus en het Business Science Park Wageningen een inspirerende omgeving bieden waar nieuwe idee├źn en innovatieve oplossingen voor wereldwijde uitdagingen in het Agrifood domein samenkomen.

Op naar de volgende expeditie volgend jaar!