Wageningen Academy

Wageningen Academy organiseert trainingen en cursussen voor professionals uit het bedrijfsleven en de overheid aan de hand van de meest actuele wetenschappelijke inzichten op het gebied van gezonde voeding en leefomgeving.

Onze trainingen en cursussen zijn een uitstekende manier om op de hoogte te blijven van actuele kennis, ontwikkelingen en trends binnen uw vakgebied. We helpen u uw kennis te verdiepen en bieden de mogelijkheid om ideeën en ervaringen uit te wisselen met collega’s in uw branche. Bij al onze activiteiten wordt een link gelegd tussen de kennis van Wageningen University & Research en uw dagelijkse werkzaamheden.

Naast het jaarlijkse onderwijsprogramma biedt Wageningen Academy ook op maat gemaakte programma’s voor bedrijven op locatie en online leermodules. Verder organiseren we Summer Schools, kennisevenementen en seminars. Wageningen Academy heeft dus altijd een oplossing op maat voor u, of u nu op zoek bent naar kennisverdieping van een specifiek onderwerp of graag bepaalde competenties wilt verbeteren.

Vanuit het hart van onze campus brengen wij ons motto ‘De kennis van vandaag, de business van morgen’ in de praktijk.

Hieronder vindt u een selectie van onze programma's op maat:

 • Ruimtelijke praktijken: Een gezamenlijk toekomstperspectief voor ruimtelijke ordening ontwikkelen – Expeditie Ruimte
  Een diepgaande cursus over toekomstige ruimtelijke uitdagingen, de transitie naar een faciliterende overheid en de rol, houding en gedrag van zowel professionals als het openbaar bestuur gegeven deze veranderende realiteit. Deze cursus, die 10 persoonlijke ontmoetingen per deelnemer omvatte, werd bijgewoond door ongeveer 160 professionals en 25 openbare bestuurders.
 • European Food & Agribusiness Seminar (EFAS)
  Tijdens dit evenement voor managementonderwijs, dat uniek is in Europa, wordt hoog aangeschreven leidinggevenden de mogelijkheid voor interactie met leiders binnen het wereldwijde voedselproductiesysteem geboden. De 8 real-time business cases vormen de kern van het seminar; deze geven de deelnemers de kans te leren, inzichten te verkrijgen en actief deel te nemen en tevens om hoogwaardige inzichten toe te passen tijdens het seminar.
 • Executive master course Hortibusiness
  Deelnemers die zich voor deze mastercursus inschrijven versterken en verbreden hun kennis, hun inzicht in de industrie en hun praktische vaardigheden binnen de Nederlandse tuinbouwsector. Het initiatief voor deze cursus lag bij grote namen in de Nederlandse tuinbouw, die een vooraanstaande plaats op de wereldranglijst willen bewaren op het gebied van innovaties, vakmanschap en passie.
 • Master Course Agri & Food
  Nederland is één van ‘s werelds grootste exporteurs van landbouwproducten en levensmiddelen, wat aangeeft hoe belangrijk deze industrie is voor de Nederlandse economie. De winstgevendheid van deze industrie wordt echter door veel factoren beïnvloed, zoals bijvoorbeeld fluctuerende valutakoersen op de wereldmarkt. Deze cursus biedt deelnemers inzichten in verschillende strategieën om met deze kwesties om te gaan.

Website Wageningen Academy