News

Start aanpassing noordelijke toegang Wageningen Campus

Published on
March 3, 2017

Komende week starten de eerste werkzaamheden om de ‘Noordelijke Inprikker’ aan te passen. Zo wordt de noordzijde van de Bornsesteeg ook wel genoemd.

Deze tweede toegang tot Wageningen Campus voor gemotoriseerd verkeer krijgt een vrijliggend fietspad en er worden maatregelen getroffen in het wegdek om snelheid en geluid te beperken.
Daarmee wordt er een volwaardige toegangsroute gecreƫerd, de hoofdtoegang blijft via de rotonde aan de Mansholtlaan en Droevendaalsesteeg.

In het fietspad wordt tevens een proef gedaan met Bio-asfalt, een product dat is ontwikkeld in een samenwerking tussen Wageningen Food & Biobased Research (FBR) en het Asfalt Kenniscentrum.

Na een zorgvuldig doorlopen ruimtelijke procedure, in samenwerking met gemeente en provincie, worden nu de eerste voorbereidingen getroffen. De meest ingrijpende werkzaamheden, waaronder de aanleg van het nieuwe asfalt, vinden plaats in mei en juni.
Dan zal de weg ook enkele dagen worden afgesloten en komt er een omleidingsroute voor de aangelegen woningen en bedrijven (berichtgeving via campus site volgt).