News

Kijken bij de buren op Wageningen Campus

Published on
April 26, 2017

Ieder jaar wordt er op Wageningen Campus een zogenaamde Burenweek georganiseerd. Bewoners van de campus kunnen bij elkaar een kijkje nemen in de keuken.
Dit jaar zetten Aeres Hogeschool, NIOO en Wageningen University & Research tijdens de lunchpauze hun deuren open voor collega’s op dinsdag 16 mei en donderdag 18 mei.

Een paar voorbeelden van wat er te zien is:

AERES Hogeschool organiseert een ontdekkingstocht door het opvallende, ronde gebouw met ‘nesten’ en ‘grotten’ en de rondleiders vertellen wat dit te maken heeft met hun onderwijsvisie. Je kunt ook tijdens een buitenactiviteit van gedachten wisselen over ‘jongeren en natuur’ of de workshop ‘zeg het met bloemen’ volgen.

Bij NIOO kun je ervaren hoe microben, dieren en planten chemisch communiceren of deelnemen aan een rondleiding door het gebouw dat het onderzoek weerspiegelt; van experimenteel groen dak, langs ecotechnologische hoogstandjes tot het ‘gouden’ toilet.

StartHub leidt hun bezoekers rond door het nieuwe gebouw Plus Ultra en laat zien waar en hoe zij studenten met innovatieve ideeën helpen met het opzetten van hun eigen start-ups. De StartHub student incubator heeft zo in twee jaar al 16 nieuwe bedrijfjes helpen opstarten.

Cormet Catering laat bezoekers letterlijk in hun keuken kijken en gunt de bezoekers een blik in de hectische wereld van hun banqueting afdeling.

Het Facilitair Bedrijf van Wageningen University & Research laat in het normaal hermetisch gesloten datacenter zien wat er allemaal bij komt kijken om de infrastructuur op de campus op orde en up-to-date te houden. Ook een bezoek aan de schatkamer van de bibliotheek in het Forum behoort tot de mogelijkheden. Dwaal langs 20 km boeken en tijdschriften en bekijk de onlangs herontdekte originele tekeningen van Fiep Westendorp.

Of wandel met Green Office Wageningen over de campus om meer te weten te komen over de duurzaamheid van de gebouwen op de campus, de groene ruimte én het management ervan.

Het is zelfs mogelijk om met een bewoner het studentencomplex Droevendaal te bezoeken en te zien hoe studenten hun leven inrichten op ‘de Droef’ te midden van de natuur en een grote verscheidenheid aan medebewoners.

Ook kun je evenals voorgaande jaren bij diverse onderdelen zoals AFSG, ESG, PSG, RIKILT en WEPAL bekijken wat de onderzoekers aan voorbeelden van onderzoek presenteren.

Uitgebreide informatie over het programma is te vinden op Burenweek 2017

Deelname van de Burenweek is voor medewerkers van Aeres Hogeschool, NIOO en WUR. Zij kunnen zich alleen digitaal aanmelden met hun eigen account of e-mailadres.