Science & Innovatie Café

Campus Connect

Alle ondernemende Agri-Food professionals die werken aan innovatie, kennis delen en geïnteresseerd zijn in de markten van morgen zijn van harte welkom bij Campus Connect, hét Science & Innovatiecafé van Wageningen Campus. Ieder café heeft een inhoudelijk thema. De wetenschapper geeft inzicht in de laatste stand van zaken én een doorkijkje naar de toekomst, er is een bijdrage uit het bedrijfsleven en uiteraard zijn onze AgrioFood startups aanwezig. Aansluitend is voldoende tijd om te netwerken. Stamkroeg is Impulse, het debat- en ontmoetingscentrum op de campus.

De campus is ingericht om de ontmoeting en verbinding tussen kennisorganisaties, onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en starters optimaal te faciliteren. Er is een grote diversiteit aan ontmoetingsplekken, zowel in de gebouwen als op het campusterrein. Daarnaast worden veel verschillende activiteiten georganiseerd die gericht zijn op kennisdeling zoals bijvoorbeeld ook bij het Science & Innovatie café; het delen van kennis is immers net zo belangrijk als het ontwikkelen van kennis.

Programma 2017

Donderdag 21 september: Sustainable Nutrition

17.00h: inloop
1730h-18.00h: inhoudelijke bijdragen met o.a.:

Prof. Harry Wichers  over het Sustainable Future Protein project  ‘In de afzienbare toekomst zullen we een verschuiving zien in de eiwitten in onze voeding. Vanwege toenemende aantallen mensen en toenemende druk op de productiecapaciteit van onze planeet zullen die uit duurzame bronnen moeten komen. Maar zijn ze dan nog wel net zo voedzaam?

Prof. Atze Jan van der Goot over Plant Meat Matters, een project in samenwerking met 8 bedrijven uit de keten met als doel een nieuwe generatie vleesvervangers op de markt te zetten op basis van technologie die binnen de universiteit ontwikkeld is. De laatste stand van zaken wordt geschetst én de doelen van het project nader toegelicht.

18.00h-19.00h netwerkborrel

Donderdag 19 oktober: Urban/Vertical Farming

17.00h: inloop
1730h-18.00h: inhoudelijke bijdragen
18.00h-19.00h netwerkborrel

Donderdag 16 november: Block Chain

17.00h: inloop
1730h-18.00h: inhoudelijke bijdragen
18.00h-19.00h netwerkborrel

Wilt u een uitnodiging ontvangen voor Campus Connect? Dan kunt u zich inschrijven via onderstaand formulier.   

Bent u werkzaam binnen de AgriFood business en heeft u interesse om Campus Connect te sponsoren? In samenspraak bepalen we inhoud, opzet en locatie.Ook hiervoor kunt u het formulier invullen en uw wensen kenbaar maken in het opmerkingenveld. Of mailen naar Nicolien.Pieterse@wur.nl

Terug naar bovenTerug naar boven